Nablusi Rüya Tabirleri: Yeni doğan çocuğun başındaki ana tüyüne «akika» denir. Böyle bir çocuk için şükrane olarak kesilen kurbana da «akika» adı verilmiştir. Bunun müslümanlarca asıl adı «Nesîke»'dir.
Rüyada doğan çocuk için kurban kesmek, kayıp bir kimsenin gelmesine veya bir hastanın sıhhat bulmasına ya da bir hapisin kurtulmasına delalet eder. Bazen da aki-ka kurbanını kesmek, insanın kuvvetlenmesine ve sünnet-i seniyye-nin yerine getirilmesine delalet eder.
Uyanıkken kesilmesi caiz olan bir şeyi rüyada kesse veya yapılması gereken bir şeyi yapsa rüya sahibinin dünya ve ahiret işlerinde yapmakta olduğu husus hakkındaki muamelenin güzel ve hoş olduğuna delalet eder. Rüyada halk için bir domuz kesse veya haram olduğunu bildiği halde halka ölmüş bir şeyi takdim etse, rüya sahibinin, ana ve babasına veya Allah (C.C.)'a asi olduğuna delalet eder.

Oğlan yahut kız çocuğu olmaya delalet eder.

(Yeni doğan bir bebeğin başındaki ana tüyüne “Akika” denir.
Böyle bir çocuğun doğumuna şükrane olarak kesilen kurbana da “Akika” ismi verilmiştir).
Bir kimsenin rüyada akika kurbanı görmesi, saadete vesiledir.
İnsanın kuvvetlenmesine ve sünnet üzere yaşadığına delâlet eder.
Rüyada akika kurbanı kestiğini görmek, kayıp veya uzaktaki bir kişinin gelmesine, yahut bir hastanın şifa bulmasına veya mahkûm olan birinin ceza evinden kurtulmasına delâlet eder.

Rüyada doğan çocuk için kurban kesmek, kayıp bir kimsenin gelmesine veya bir hastanı n sıhhat bulmasına ya da bir hapisin kurtulmasına işaret eder.
Bazen de akika kurbanı kesmek, insanın kuvvetlenmesine ve sünnet-i seniyyenin yerine getirilmesine delalet eder.
Uyanıkken kesilmesi caiz olan bir şeyi rüyada kesse veya yapılması gereken bir şeyi yapsa rüya sahibinin dünya ve ahiret işlerinde yapmakta olduğu husus hakkındaki muamelenin güzel ve hoş olduğuna delalet eder.
Rüyada halk için bir domuz kesse veya haram olduğunu bildiği halde halka ölmüş bir şeyi takdim etse, rüya sahibinin ana ve babasına veya Allah'a asi olduğuna delalet eder.


Oğlan yahut kız çocuğu olmaya delalet eder.Rüyada dogan çocuk için kurban kesmek, kayip bir kimsenin gelmesine veya bir hastanin sihhat bulmasina ya da bir hapisin kurtulmasina isaret eder.Bazen de akika kurbani kesmek, insanin kuvvetlenmesine ve sünnet-i seniyyenin yerine getirilmesine delalet eder.
Uyanikken kesilmesi caiz olan bir seyi rüyada kesse veya yapilmasi gereken bir seyi yapsa rüya sahibinin dünya ve ahiret islerinde yapmakta oldugu husus hakkindaki muamelenin güzel ve hos oiduguna delalet eder.
Rüyada halk için bir domuz kesse veya haram oldugunu bildigi halde halka ölmüs bir seyi takdim etse, rüya sahibinin, ana ve babasina veya Allahu Tealaya asi olduguna delalet eder.

(Yeni doğan bir bebeğin başındaki ana tüyüne Akika denir.

Böyle bir çocuğun doğ umuna şükrane olarak kesilen kurbana da Akika ismi verilmiştir).

Bir kimsenin Rüyada akika kurbanı görmesi, saadete vesiledir. İnsanın kuvvetlenmesine ve sünnet üzere yaşadığına delâlet eder.

Rüyada akika kurbanı kestiğini görmek, kayıp veya uzaktaki bir kişinin gelmesine, yahut bir hastanın şifa bulmasına veya mahkûm olan birinin ceza evinden kurtulmasına delâlet eder.

Rüyada doğan çocuk için kurban kesmek, kayıp bir kimseningelmesine veya bir hastanın sıhhat bulmasına ya da bir hapisin kurtulmasına işaret eder,

Rüyada dogan çocuk için kurban kesmek, kayip bir kimsenin gelmesine veya bir hastanin sihhat bulmasina ya da bir hapisin kurtulmasina isaret eder.Bazen de Akika kurbani kesmek, insanin kuvvetlenmesine ve sünnet i seniyyenin yerine getirilmesine delalet eder. Uyanikken kesilmesi caiz olan bir seyi rüyada kesse veya yapilmasi gereken bir seyi yapsa rüya sahibinin dünya ve ahiret islerinde yapmakta oldugu husus hakkindaki muamelenin güzel ve hos oiduguna delalet eder. Rüyada halk için bir domuz kesse veya haram oldugunu bildigi halde halka ölmüs bir seyi takdim etse, rüya sahibinin, ana ve babasina veya Allahu Tealaya asi olduguna delalet eder.

Oğlan yahut kız çocuğu olmaya delalet eder.

Rüyada dogan çocuk için kurban kesmek, kayip bir kimsenin gelmesine veya bir hastanin sihhat bulmasina ya da bir hapisin kurtulmasina isaret eder.Bazen de akika kurbani kesmek, insanin kuvvetlenmesine ve sünnet-i seniyyenin yerine getirilmesine delalet eder. Uyanikken kesilmesi caiz olan bir seyi rüyada kesse veya yapilmasi gereken bir seyi yapsa rüya sahibinin dünya ve ahiret islerinde yapmakta oldugu husus hakkindaki muamelenin güzel ve hos oiduguna delalet eder. Rüyada halk için bir domuz kesse veya haram oldugunu bildigi halde halka ölmüs bir seyi takdim etse, rüya sahibinin, ana ve babasina veya Allahu Tealaya asi olduguna delalet eder.

Oğlan yahut kız çocuğu olmaya delalet eder.
Rüyada doğan çocuk için kurban kesmek, kayıp bir kimsenin gelmesine veya bir hastanın sıhhat bulmasına ya da bir hapisin kurtulmasına işaret eder.
Bazen de Akıka kurbanı kesmek, insanin kuvvetlenmesine ve sünnet-i seniyyenin yerine getirilmesine delalet eder. Uyanıkken kesilmesi caiz olan bir şeyi rüyada kesse veya yapılması gereken bir şeyi yapsa rüya sahibinin dünya ve ahret islerinde yapmakta olduğu husus hakkındaki muamelenin güzel ve hoş olduğuna delalet eder. Rüyada halk için bir domuz kesse veya haram olduğunu bildiği halde halka ölmüş bir şeyi takdim etse, rüya sahibinin, ana ve babasına veya Allahü Teâlâ ya asi olduğuna delalet eder.