İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Haşr Sûresi'ni okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğim görmesi; o kimsenin her zaman ilim adamları ile birlikte olacağına, kötü insanların saldırılarına maruz kalacağına, onlardan eziyet göreceğine, yolculuk yapacağına, düşmanlarına galip geleceğine, Allah'ın onu sevaba, hayra eriştireceğine ve o kimsenin âhiretinin de hayırlı olacagına delalet eder.

Seyyid Süleyman: Ibn-i Sirin'in beyanına göre, rüyasında bu Sureyi kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören; kıyamet gününde, halifeler ve salihler arasında olur.
Kirmani diyor ki: Aşağılık insanlar yüzünden eziyet çeker, incinir, gamdan kurtulup, selamete erer, yolculuk eder.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Düşmanına karşı galip gelir, onu kahreder.
Abdulgani diyor ki: Allah-ü Teala Hazretleri rüya sahibine sevap ihsan eder. Onu kıyamet gününde günahsızlarla beraber diriltir.
Ibn-i Kesir şöyle diyor: Dünya fesadından uzak olup sıkıntıdan kurtulur. Yolcuysa evine selametle döner.
Ibn-i Fuzale'ye göre, Allah'ın yardımıyla düşmanını yener. Kıyamet gününde azap çekmez. Dünyada malı ve ni'meti çok olur.

Rüyada Haşr süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veyakendi üzerine okunduğunu görmek, rüya sahibinin kıyamet gününde takva sahibi kimselerle haşrolmasına işarettir.

Rüyada Haşr Suresini görmek, kıyamet gününde takva olmaya işaret eder.

Rüyada Haşr süresini okuduğunu görmek; rüya sahibinin kıyamet gününde takva sahibi kimselerle haşrolmasına işarettir. Bu mübarek sureyi okuduğunu gören kimse, üzüntü vekederden kurtulur, genişlik ve bolluğa erer. Düşmanına galip gelir. Allah bu rüyayı gören kimseyi sevaba eriştirir ve Ahiretini hayırlı kılar. Rüyasında bu duayı okuduğunu gören kimse daima ilim sahibi kişiler ile birlikte olur.

Rüyada Haşr Sûresi Okumak Okuduğunu Dinlediğini Ezberlediğini Görmek



Rüyada Haşr suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, rüya sahibinin kıyamet gününde takva sahibi kimselerle haşrolmasına işarettir.





Bir kimsenin rüyada Haşr Sûresi'nin tamamını veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi, kıyamet gününde takva ve vera sahibi kimselerle haşrol-maya ve ilâhî rahmete ermeye delâlet eder.
Yine bu mübarek sûreyi okuduğunu görmek; üzüntü, keder ve meşakkattan kurtulmaya, genişlik ve bolluğa ermeye ve yolculuğa delâlet eder.
Cafer-i Sâdık hazretleri demişlerdir ki: O kimse düşmanına galip gelir ve onu kahreder.

Rüyada haşr suresini okuduğunu görmek kıyamet günü salih kullarla haşrolmaya işaret eder.


Rüyada Hasr süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya kendi üzerine okundugunu görmek; rüya sahibinin kiyamet gününde takva sahibi kimselerle hasrolmasina isarettir.

Ibni Sirin'in yorumuna göre ; Hasr suresini rüyasinda okuyan veya dinleyen kimse, ilim adamlari ile daima birlikte olur. Kötü insanlarin saldirisina ugrar, onlardan eziyet görür. Yolculuk eder. Düsmanlarina üstün gelir. Cenabi Hak (C.C) bu rüya sahibini sevaba eristirir ve ahiretini hayirli kilar. Bir baska rivayete görede: Rüyada Hasr süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya kendi üzerine okundugunu görmek; rüya sahibinin kiyamet gününde takva sahibi kimselerle hasrolmasina isarettir.

Rüyada hasr süresini veya ondan bir parcayi okudugunu veya kendi üzerine okundugunu görmek, rüya sahibinin kiyamet gününde takva sahibi kimselerle hasrolmasina isarettir.

Ibni Sirin in yorumuna göre ; Hasr suresini Rüyasinda okuyan veya dinleyen kimse, ilim adamlari ile daima birlikte olur. Kötü insanlarin saldirisina ugrar, onlardan eziyet görür. Yolculuk eder. Düsmanlarina üstün gelir. Cenabi Hak (C.C) bu rüya sahibini sevaba eristirir ve ahiretini hayirli kilar. Bir baska rivayete görede: Rüyada Hasr süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya kendi üzerine okundugunu görmek; rüya sahibinin kiyamet gününde takva sahibi kimselerle hasrolmasina isarettir.