Bir kimsenin rüyasında İsmail (a.s.)'ı görmesi; o kimsenin fesahat (güzel konuşma) ve başkanlığa nail olur. Allah için camı ve mescid yaptırır, bazen de rüyada İsmail (a.s.)ı görmek; verilen sözün yerine getirileceğine, bazı tabircilere göre de kişinin rüyada İsmail (a.s.)'ı görmesi; o kimsenin siyasete atılacağına işaret şeklinde tabir olunur.

Rüyada İsmail(A.S.) Görmek Ne Demektir Ne Anlama Gelir Rüya Yorumu



İsmail(A.S.) rüyada gören kimse aydınlık ve reisliğe kavuşur. Allah için cami ve mescit yaptırır. Bazen de İsmail(A.S.) görmek rüya sahibi için birisi tarafından yapılan vaadin yerine getirilmesidir.

Bazı yorumcular, İsmail (A.S.)'ı gören kimse siyasete atılır, demişlerdir. Yahut, mescit yapılmasına yardımcı olur. Bazı yorumcular ise Hz. İsmail (A.S)'ı görenin, babası tarafından o kimseye üzüntü erişir, sonra Allah bu işi o kimseye kolaylaştırır, demişlerdir.



Allah'ın sıddık peygamberi İsmail (a.s.)'ı rüyada görmek, fesahat ve reislik ile tâbir olunur.
Bu rüya, Allah rızası için mescid inşa ettirmeye de delâlet eder.
Bazı kere de, o güzide Nebiyi rüyada görmek, rüya sahibi için bir kimse tarafından yapılan vaadin yerine getirilmesine işarettir.
İsmail (a.s.)'ı görmek, sıdk ve sabır ile de tâbir olunur.
Bazı kere de onu görmek, hayırlı ve mübarek nesillere delâlet eder.

Bir kimse rüyada kendisini İsmail (a.s.)'ın taşında görse, bu rüya, dünya işlerinde kendisine kefil ve yardımcı olacak bir çocuğun doğmasına delâlet eder.


Rüyada ismail (a.
s)'ı görenin etrafında kıymeti artar, dilediği bütün arzuları yerine gelir, samimi dost ve arkadaşlar bulur, onlara vaat ettiği şeyleri yerine getirir.


İnsanların dünya ve ahiret işlerini üstlenmek gayesiyle hakkı tutan bir siyaset izlemeye ve bu amaç için öne geçmeye, reislik ve etkili söz söylemeye; cami, mescid ve benzeri dini kurumların yapımına yardımcı olmaya, Allah'a -c.c.- güzel bir teslimiyetlee kulluk yapmaya, Onu görmek, babasına kefil ve yardımcı bir oğul evladına delalet eder.O'nu rüyada gören kimse Allah için cami ve mescid yaptinr.
Bazen de O'nu görmek, rüya sahibi için birisi tarafindan yapilan sözün yerine getirilmesidir.
Bazi tabirciler, ismail (A.S.)'i gören kimse siyasete atilir, demislerdir.
Yahut, mescid yapilmasina yardimci olur.
Bazi tabirciler ise Hz.tsmail (A.S.)'i görmek, babasi tarafindan o kimseye üzüntü erisip, sonra Allah bu isi o kimseye kolaylastirir demislerdir.

O nu Rüyada gören kimse Allah için cami ve mescid yaptinr. Bazen de O nu görmek, rüya sahibi için birisi tarafindan yapilan sözün yerine getirilmesidir. Bazi tabirciler, ismail (A.S.) i gören kimse siyasete atilir, demislerdir. Yahut, mescid yapilmasina yardimci olur. Bazi tabirciler ise Hz.tsmail (A.S.) i görmek, babasi tarafindan o kimseye üzüntü erisip, sonra Allah bu isi o kimseye kolaylastirir demislerdir.

İnsanların dünya ve ahiret işlerini üstlenmek gayesiyle hakkı tutan bir siyaset izlemeye ve bu amaç için öne geçmeye, reislik ve etkili söz söylemeye; cami, mescid ve benzeri dini kurumların yapımına yardımcı olmaya, Allah a c.c. güzel bir teslimiyetlee kulluk yapmaya, Onu görmek, babasına kefil ve yardımcı bir oğul evladına delalet eder.

İnsanların dünya ve ahiret işlerini üstlenmek gayesiyle hakkı tutan bir siyaset izlemeye ve bu amaç için öne geçmeye, reislik ve etkili söz söylemeye; cami, mescid ve benzeri dini kurumların yapımına yardımcı olmaya, Allah'a -c.c.- güzel bir teslimiyetlee kulluk yapmaya, Onu görmek, babasına kefil ve yardımcı bir oğul evladına delalet eder.

O'nu rüyada gören kimse Allah için cami ve mescid yaptinr. Bazen de O'nu görmek, rüya sahibi için birisi tarafindan yapilan sözün yerine getirilmesidir. Bazi tabirciler, ismail (A.S.)'i gören kimse siyasete atilir, demislerdir. Yahut, mescid yapilmasina yardimci olur. Bazi tabirciler ise Hz.tsmail (A.S.)'i görmek, babasi tarafindan o kimseye üzüntü erisip, sonra Allah bu isi o kimseye kolaylastirir demislerdir.

Rüyada İsmail Peygamberi görmek, hakkın emirlerine herkesten fazla muti olmaya, iyi yolda, halk içinde takva sahibi ve sevilen bir kimse bulunmaya işarettir.
Bununla beraber bu rüyayı gören insanlar kötü işlerden daima çekinirler ve bu insanlar Allah'ın kitabına uygun hareket ederler.
İyi huy sahibi olup bilhassa çocuklara şefkat ve muhabbet gösterirler.
Bu rüya ahlâk ve hamiyet sahibi, izzet ve şerefli ve güzel yüzlü bir insana işaret eder.
O'nu rüyada gören kimse Allah için cami ve mescide yaptırır. Bazen de O'nu görmek, rüya sahibi için birisi tarafından yapılan sözün yerine getirilmesidir.
Bazı tabirciler, İsmail (A.S.)'i gören kimse siyasete atılır, demişlerdir. Yahut mescide yapılmasına yardımcı olur.
Bazı tabirciler ise Hz. İsmail (A.S.)'i görmek, babası tarafından o kimseye üzüntü erişip, sonra Allah bu isi o kimseye kolaylaştırır demişlerdir.

o'nu Rüyada gören kimse Allah icin cami ve mescid yaptirir. bazen de o'nu görmek, rüya sahibi icin birisi tarafindan yapilan sözün yerine getirilmesidir. bazi tabirciler, ismail (a.s.)'i gören kimse siyasete atilir, demislerdir. bazi tabirciler ise hz.ismail (a.s.)'i görmek, babasi tarafindan o kimseye üzüntü erisip, sonra allah bu isi o kimseye kolaylastirir demislerdir.

Rüyada Hz. İsmail'i görmek, ibadet yeri yaptırmaya tabir edilmektedir.

Kişi rüyasında Hz. İsmail (a.s)’i görmüş ise, o kimseye babası tarafından keder gelir ancak Allah bu kederi ona hafifletir. Bazı tabirciler Hz. İsmail rüyada görmeyi, cami, mescit gibi ibadet yeri yaptırmaya yorumlamışlardır. Rüyanızda İsmail (a.s)’i görmek, güzel ve ferah günlerin sizi beklediğine işarettir. Hz. İsmal’i gören sözünü tutar ya da rüya sahibine verilen söz tutulur. Kimi tabirciler bu rüyayı siyasete adım atmakla tabir etmişlerdir.

Seyyid Süleyman: Ismail (A.S.)ı görenin kadri yüce olur. Ihtiyaçtan kurtulur. Muradı yerine gelir. Bir kavle göre sadık bir insanla karşılaşır. O insan rüya sahibine verdiği sözü yerine getirir.

İnsanların dünya ve ahiret işlerini üstlenmek gayesiyle hakkı tutan bir siyaset izlemeye ve bu amaç için öne geçmeye, reislik ve etkili söz söylemeye; cami, mescid ve benzeri dini kurumların yapımına yardımcı olmaya, Allah'a -c.c.- güzel bir teslimiyetlee kulluk yapmaya, Onu görmek, babasına kefil ve yardımcı bir oğul evladına delalet eder.