Rüyanızda İsrafil (a.s.)'m sur'a üflediğini ve bunu da ancak sizin duyduğunuzu görmeniz; vefat edeceğinize, o bölge halkının sur'u işittiklerini zannetse, o bölgede ölümün çoğalacağına, bazı tabircilere göre zulümden sonra o bölgede adaletin hâkim olacağına ve zâlimlerin helak olacaklarına yorumlanır. Rüyada İsrafil (a.s.)'ı görmek; askeri silâhlandırmaya ve hazırlamaya, yorucu bir yolculuğa, korkuya ve telâşa kapılmaya işaretle tabir olunmaktadır.

Dört büyük melekten İsrafil Aleyhisselamı görmek hayırlı haber almaya, kazançlı bir işe başlamaya, kazançlı yolculuğa, Onun Sur'a üflediğini ve yalnız kendisinin duyduğunu görmek vefat etmeye, Bu suru görmek büyük olayların meydana gelmesine, Birinci surru işitmek salih kimselerin kurtuluşuna, zalim, kafir ve iki yüzlülerin helakine, İkinci suru işitmek geçiminin devam etmesine, gizli tutulan şeylerin açığa çıkmasına, İsrafil Aleyhisselamın üflediği surunu bir bölgedeki herkesin duyduğunu görmek, zalimlerin helak olmasıyla orada adaletin tekrar sağlanmasına, mazlumların ve iyi insanların kurtulmasına delalet eder.

Rüyada İsrafil(A.S.) Görmek Ne Demektir Ne Anlama Gelir Rüya Yorumu



Rüyada İsrafil (A.S.)'ı görmek, askeri silahlandırmaya, meşakkatli yolculuğa, korkuya ve telaşa yorumlanır. Kaybolmuş bir şeyin bulunmasına, borcun ödenmesine, yaptığının karşılığını görmeye ve hamile olan hanımın çocuk düşürmesine de yorumlanır. İsrafil (A.S.)'ı görmek, harap bir yerin tamir edilmesine alamettir.



Tiflisi Tabirleri: Allame Meclisî: İsrafil'i (a.s) görmek; ömrünüzün uzayacağına...

İsrafil'in sura üflediğini görmek; bulunduğunuz bölgede adaletin yayılacağına, takva ehli insanların kuvvet bulacaklarına, fasıkların zelil olacaklarına ve insanların hayır işlere meyledeceklerine…

İbn-i Sîrîn: İsrafil'i mutlu görmek; kudret sahibi olacağınıza, ilminizin artacağına ve emniyet içinde yaşayacağınıza…

İsrafil'in elinde Sur'u görmek; bulunduğunuz bölgede fitne, bela ve huzursuzluk olacağına…

Aynı rüyada İsrafil'in bir şehirde olduğunu ve sizi fark etmediğini görmek; o şehirde huzursuzluk çıkacağına…

İsrafil'in size öfkeyle baktığını görmek; söz sahibi birinin size öfkeleneceğine işarettir.

Kirmanî: İsrafil'in üzgün bir şekilde Sur'u üflediğini görmek ve Sur'un sesini duymak; bulunduğunuz bölgede ölümlerin artacağına…

Sur'u İsrafil'in elinde görmek; bulunduğunuz bölgede adaletin yayılacağına ve zalimlerin yok olacağına…

İsrafil'in mutlu bir şekilde size baktığını görmek; söz sahibi birinden menfaat göreceğinize…

İsrafil'in size mühürlü bir mektup verdiğini görmek; ecelinizin yaklaştığına…

İsrafil'in size seslendiğini ve ansızın kaybolduğunu görmek; söz sahibi birinden zarar göreceğinize işarettir.

Rüyada büyük meleklerden İsrafil (a.s.)'ı görmek, askeri silahlandırmaya, hazırlamaya, meşakkatli yolculuğa, korkuya ve telâşa delâlet eder.
Yine o meleği görmek, borcun ödenmesine, kaybolmuş bir şeyin bulunmasına, hamile olan kadının çocuğu düşürmesine alâmettir.
Rüyada, İsrafil'in Sur'a üflediğini ve bunu da ancak kendisinin işittiğini görmek, rüya sahibinin vefatına delâlet eder.
Rüyada İsrafil (a.s.)'ın Sur'a üflemesi, salihlerin kurtuluşu ile tâbir olunur.
Sur'a üfürüldüğünü işitmek, insanı muzdarip eden haberlere işarettir.
Rüyada ikinci Sur'a üfürüldüğünü işitmek, hayata delâlet eder.
Hastanın bu rüyayı görmesi, hastalıktan şifa bulmaya alâmettir.
Zindandaki kimsenin ikinci Sur'a üfürüldüğünü işitmesi, zindandan kurtulmaya, geçimin iyi olmasına, hastaların şifa bulmasına delâlet eder.
Yine rüyada ikinci sur'a üfürüldüğünü işitmek, o mahaldeki kıtlık ve sıkıntının gitmesine, üzüntü ve kederin zail olmasına, ucuzluk ve bolluğa delâlet eder.

Rüyada israfil (a.
s)'ı görenin ömrü uzun olur, o kişi salih kimselerden olur, kayıp bir eşyası varsa onu bulur, borçlarını öder, zorlu bir yolculuğa çıkar, yaptığı işin karşılığını görür, harap olan bir yer varsa tamir edilir mamur hale getirilir.
Hamile kadın rüyasında israfil (a.
s)'ı görse çocuğunu düşürür.
Hz israfil'in sura üflediğini gören bulunduğu yere va/i olur ya da itibarlı yüksek bilgisine ve tecrübesine başvurulan bir kimse olur.
Rüyada israfil'i görmek, askeri silahlandırmaya, meşakkatli yolculuğa, korkuya ve telaşa yorumlanır.
İsrafil'i görmek harap bir yerin tamir edilmesine de alamettir.
İsrafil'in sura üflemesi, salih kimselerin kurtuluşudur.
Sura üfurüldüğünü işitmek, hakkı işitmektir.
Rüyada sura üfurüldüğünü duymak, insanı muzdarip eden haberlere de yorumlanır.
Eğer ikinci sura üfurüldüğünü işitse, hayata yorumlanır.
Şehirde fiyatlar ucuzlar, halk keder ve üzüntüden kurtulur.


*Allame Meclisi: İsrafil'i (a.s) görmek; ömrünüzün uzayacağına...
İsrafil'in sura üflediğini görmek; bulunduğunuz bölgede adaletin yayılacağına, takva ehli insanların kuvvet bulacaklarına, fasıkların zelil olacaklarına ve insanların hayır işlere meyledeceklerine…
*İbn-i Sirin: İsrafil'i mutlu görmek; kudret sahibi olacağınıza, ilminizin artacağına ve emniyet içinde yaşayacağınıza…
İsrafil'in elinde Sur'u görmek; bulunduğunuz bölgede fitne, bela ve huzursuzluk olacağına…
Aynı rüyada İsrafil'in bir şehirde olduğunu ve sizi fark etmediğini görmek; o şehirde huzursuzluk çıkacağına…
İsrafil'in size öfkeyle baktığını görmek; söz sahibi birinin size öfkeleneceğine işarettir
*Kirmani: İsrafil'in üzgün bir şekilde Sur'u üflediğini görmek ve Sur'un sesini duymak; bulunduğunuz bölgede ölümlerin artacağına…
Sur'u İsrafil'in elinde görmek; bulunduğunuz bölgede adaletin yayılacağına ve zalimlerin yok olacağına…
İsrafil'in mutlu bir şekilde size baktığını görmek; söz sahibi birinden menfaat göreceğinize…
İsrafil'in size mühürlü bir mektup verdiğini görmek; ecelinizin yaklaştığına…
İsrafil'in size seslendiğini ve ansızın kaybolduğunu görmek; söz sahibi birinden zarar göreceğinize işarettir.


Dört büyük melekten İsrafil Aleyhisselamı görmek hayırlı haber almaya, kazançlı bir işe başlamaya, kazançlı yolculuğa, Onun Sur'a üflediğini ve yalnız kendisinin duyduğunu görmek vefat etmeye, Bu suru görmek büyük olayların meydana gelmesine, Birinci surru işitmek salih kimselerin kurtuluşuna, zalim, kafir ve iki yüzlülerin helakine, İkinci suru işitmek geçiminin devam etmesine, gizli tutulan şeylerin açığa çıkmasına, İsrafil Aleyhisselamın üflediği surunu bir bölgedeki herkesin duyduğunu görmek, zalimlerin helak olmasıyla orada adaletin tekrar sağlanmasına, mazlumların ve iyi insanların kurtulmasına delalet eder.Bir kimse rüyada israfil (A.S.)'in sur'a üfledigini ve bunu da ancak kendisinin isittigini görse, vefat eder.
Bazi tabirciler, zulümden sonra bölgede adaletin kaim olmasina ve acimasizlarin helak olmasina isaret eder demislerdir.
Rüyada israfil (A.S.)'i görmek, askeri silahlandirmaya, mesakkatli yolculuga, korkuya, telasa kaybolmus bir seyin bulunmasina, borcun ödenmesine, yaptiginin karsiligini görmeye ve hamile olan hanimin çocuk düsürmesine isaret eder.
israfil (A.S.)'i görmek, harap bir yerin tamir edilmesine alamettir.
Rüyada israfil (A.S.)'i görmek, yeniden varolmaya isaret eder.
Bazen de israfil (A.S.)'i görmek, düsmanlari kahretmeye isaret eder.
Israfil (A.S.)'in Sur'a üflemesi, salih kimselerin kurtulusudur.
Sura üfürüldügünü isitmek, hakki isitmektir.
Rüyada sura üfürüldügünü isitmek, insani üzen haberlere de isaret eder.
Sura üfürüldügünü yalniz kendisi isitse, o haberler kendisi ile, herkes isitse haber de herkesle ilgilidir.
Bir kimse sura üfürüldügünü görse, geçimin iyi olmasina, kirli seylerin ve sirlarin meydana çikmasina, hastalann sifa bulmasina, hapislerin, hapisten kurtulmasina, garip ve misafir kimselerle bir araya gelmeye isaret eder.

Dört büyük melekten biri olan İsrafil Aleyhisselamı rüyada görmek, hayırlı haber almaya ve kazançlı bir işe başlamaya delalettir.

İsrafil Aleyhisselamın Sur'a üflediğini ve sadece kendisinin duyduğunu gören kişinin vefatına işarettir.Sur'u gören kişinin hayatında ise büyük olaylar meydana gelir. İsrafil'in üflediği Sur'u bir bölgedeki tüm insanların duyduğunu görmek, zalimlerin helakı anlamına gelir. Birinci Sur'u duymak, salih kimselerin kurtuluşuna, ikici Sur'u duymak ise geçimin devam etmesi ve gizli tutulan şeylerin açığa çıkmasına işarettir. Rüyada İsrafil (a.s.)'ı görmek, askeri silahlanmaya, meşakatli yolculuğa, korkuya, telaşa kapılmaya veya borcun ödenmesine delalet eder. Bazende rüyada görülen bu melek, düşmanların kahrolması anlamına gelir. Bir kimse rüyasında Sur'a üfürüldüğünü görürse hasta ise şifa bulur, hapiste ise kurtulur.

Bir kimse Rüyada israfil (A.S.) in sur a üfledigini ve bunu da ancak kendisinin isittigini görse, vefat eder. Bazi tabirciler, zulümden sonra bölgede adaletin kaim olmasina ve acimasizlarin helak olmasina isaret eder demislerdir. Rüyada israfil (A.S.) i görmek, askeri silahlandirmaya, mesakkatli yolculuga, korkuya, telasa kaybolmus bir seyin bulunmasina, borcun ödenmesine, yaptiginin karsiligini görmeye ve hamile olan hanimin çocuk düsürmesine isaret eder. israfil (A.S.) i görmek, harap bir yerin tamir edilmesine alamettir. Rüyada israfil (A.S.) i görmek, yeniden varolmaya isaret eder. Bazen de israfil (A.S.) i görmek, düsmanlari kahretmeye isaret eder.

Dört büyük melekten İsrafil Aleyhisselamı görmek hayırlı haber almaya, kazançlı bir işe başlamaya, kazançlı yolculuğa, Onun Sur a üflediğini ve yalnız kendisinin duyduğunu görmek vefat etmeye, Bu suru görmek büyük olayların meydana gelmesine, Birinci surru işitmek salih kimselerin kurtuluşuna, zalim, kafir ve iki yüzlülerin helakine, İkinci suru işitmek geçiminin devam etmesine, gizli tutulan şeylerin açığa çıkmasına, İsrafil Aleyhisselamın üflediği surunu bir bölgedeki herkesin duyduğunu görmek, zalimlerin helak olmasıyla orada adaletin tekrar sağlanmasına, mazlumların ve iyi insanların kurtulmasına delalet eder.

Dört büyük melekten İsrafil Aleyhisselamı görmek hayırlı haber almaya, kazançlı bir işe başlamaya, kazançlı yolculuğa, Onun Sur'a üflediğini ve yalnız kendisinin duyduğunu görmek vefat etmeye, Bu suru görmek büyük olayların meydana gelmesine, Birinci surru işitmek salih kimselerin kurtuluşuna, zalim, kafir ve iki yüzlülerin helakine, İkinci suru işitmek geçiminin devam etmesine, gizli tutulan şeylerin açığa çıkmasına, İsrafil Aleyhisselamın üflediği surunu bir bölgedeki herkesin duyduğunu görmek, zalimlerin helak olmasıyla orada adaletin tekrar sağlanmasına, mazlumların ve iyi insanların kurtulmasına delalet eder.

Bir kimse rüyada israfil (A.S.)'in sur'a üfledigini ve bunu da ancak kendisinin isittigini görse, vefat eder. Bazi tabirciler, zulümden sonra bölgede adaletin kaim olmasina ve acimasizlarin helak olmasina isaret eder demislerdir. Rüyada israfil (A.S.)'i görmek, askeri silahlandirmaya, mesakkatli yolculuga, korkuya, telasa kaybolmus bir seyin bulunmasina, borcun ödenmesine, yaptiginin karsiligini görmeye ve hamile olan hanimin çocuk düsürmesine isaret eder. israfil (A.S.)'i görmek, harap bir yerin tamir edilmesine alamettir. Rüyada israfil (A.S.)'i görmek, yeniden varolmaya isaret eder. Bazen de israfil (A.S.)'i görmek, düsmanlari kahretmeye isaret eder.

Israfil (A.S.)'in Sur'a üflemesi, salih kimselerin kurtulusudur. Sura üfürüldügünü isitmek, hakki isitmektir. Rüyada sura üfürüldügünü isitmek, insani üzen haberlere de isaret eder. Sura üfürüldügünü yalniz kendisi isitse, o haberler kendisi ile, herkes isitse haber de herkesle ilgilidir. Bir kimse sura üfürüldügünü görse, geçimin iyi olmasina, kirli seylerin ve sirlarin meydana çikmasina, hastalann sifa bulmasina, hapislerin, hapisten kurtulmasina, garip ve misafir kimselerle bir araya gelmeye isaret eder.

Rüyada İsrafil (a.s.)'ı görmek, askeri silahlandırmaya, meşakkatli yolculuğa, korkuya ve telaşa yorumlanır.
Dört büyük melekten İsrafil Aleyhisselâmı görmek hayırlı haber almaya, kazançlı bir işe başlamaya, kazançlı yolculuğa yorumlanır.
Onun Sur'a üflediğini ve yalnız kendisinin duyduğunu görmek vefat etmeye, bu suru görmek büyük olayların meydana gelmesine işaret sayılır.
Birinci surru işitmek Salih kimselerin kurtuluşuna, zalim, kâfir ve ikiyüzlülerin helakine, İkinci suru işitmek geçiminin devam etmesine, gizli tutulan şeylerin açığa çıkmasına, İsrafil Aleyhisselamın üflediği surunu bir bölgedeki herkesin duyduğunu görmek, zalimlerin helak olmasıyla orada adaletin tekrar sağlanmasına, mazlumların ve iyi insanların kurtulmasına delalet eder.
Eğer bu suru halkla beraber işitmiş olurlarsa onlar da ızdıraba maruz kalmakla beraber, taun veya veba gibi bütün beşeriyeti helak eden hastalığın salgın hâlinde bulunduğuna delâlettir. Çünkü birinci nefha-İ sur beşeriyetin, bütün âlemin ölümüdür. İkinci nefhada işitilmiş ise, bu rüya hayata veya yaşama delildir.
Bu rüyayı gören hasta şifa bulur. O çevrede taun veya veba varsa def olur. Kıtlık veya kuraklık mevcutsa bu da ortadan kalkar ve bolluk husul bulur. İdare ve maişet sırasında gizli şeylerin cümlesi meydana çıkar.
Cezaevinde bulunanlar kurtulur. Yahut da bu rüya gariplerin veya misafirlerin toplanması şeklinde yorumlanır.

Rüyanızda İsrafil (a.s)'i rüyada görmek, ölüm haberi almaya, kazancın artmasına bazen de borcun ödenmesine işarettir.

Kişi rüyasında Hz. İsrafil’i rüyada görmüş ise, kendisinin veya ailesinden birinin vefat edeceğine tabir edilmektedir. Bazı tabirciler İsrafil (as)’i rüyada görmeyi yıkık bir yerin onarılmasına yorumlamışlardır. Rüyanızda Hz. İsrafil’in sura üflediğini duymanız yakında bir vefat haberi almaya işarettir. İsrafil (as)’i rüyada görmek, acele işe, korkuya, zorlu seyahate, yitik bir şeyin bulunmasına, varsa borcun ödenmesine, çalışmalarınızın karşılığını görmeye ve gebe kadının evladını düşürmesine tabir edilir. Allah’ın, dört büyük meleğinden biri olan İsrafil (a.s)’i rüyada görenin kazancı artar. Bir kimse rüyada İsrafil (a.s)'in Sura üflediğini ve bunu da ancak kendisinin duyduğunu görmüş ise ecelinin geldiğine delildir.

Seyyid Süleyman: Israfil (A.S.)ı görmek; hayırlı bir haber almaya işarettir. Rüya sahibi, kazançlı bir yolculuğa çıkar. Menfaatli bir işin müjdesini alır.