Seyyid Süleyman: Rüyada kös yani büyük davul görmek; batıl (yanlış) söz, mekruh (çirkin) bir haber, yalan ve kötü işlerle tabir olunur.
Kirmani demiştir ki: Rüyada kös ve davul çalmak; sözden caymak ve batıl bir fiilde bulunmaktır. Davulla raks etmek, büyük musibete işarettir.
EbÛ Said'ül Vaaz şöyle diyor: Devlet idarecesinin kös ve davul görmesi, hayırdır. Çünkü mızıka ve mehter takımı melikin şevketindendir. Davul görmek; iri yarı işe yaramaz bir adamla yorumlanır.
Cafer-i Sadık diyor ki: Kös ve davul çalmak, yalan ve uydurma kelama delalet ettiğinden hayırsızdır.

Rüyada büyük davul yani kös görmek, harama yakın günaha girdiğinize işarettir.

Rüyada kös yani büyük bir davul görmeniz, büyük bir kabahat işleyeceğinize ya da haram kadar büyük bir günaha batacağınıza yorumlanmaktadır. Kös görmek, gerçek dışı sözlere, kös çaldığınızı görmek, söz verdiğiniz şeyleri yerine getirmediğinize ve yakında başınıza gelecek belaya tabir edilmektedir. Davulun çaldığını duymak hayra yorumlanır.

Rüyada kös, yani büyük davul görmek, bâtıl söze ve yalan habere delâlet eder.
Cafer-i Sâdık (r.a) demiştir ki: Rüyada kös ve davul çalmak yalan ve uydurma söze delâlet eylediğinde hayırsızdır.
Devlet reisinin rüyada kös ve davul görmesi, onun hesabına hayırlıdır.
Çünkü mehterhane saltanatın icaplarmdandır ve ordunun şevkini artırır.

Rüyada kös (büyük davul) görmek, batil olan söz mekruh olan haber, yalan söz, açik ve kapali kabahat ile tabir olunur.
Rüyada kös ve davul çalmak vadini yapmamaya; davul çalarak oynamak, büyük bir musibete isarettir.
Kirmani'ye göre: Rüyada kös ve davul çalmak kötüye, görmek iyiye yorumlanir.
Davul görmek iri yari ve ise yaramaz bir adama delalet eder.
Cafer-i Sadik'a göre, kös ve davul çalmak; yalan ve uydurma söze delalet ettigi için hayirsizdir.


Rüyada kös (büyük davul) görmek, batil olan söz mekruh olan haber, yalan söz, açik ve kapali kabahat ile tabir olunur. Rüyada kös ve davul çalmak vadini yapmamaya; davul çalarak oynamak, büyük bir musibete isarettir. Kirmani ye göre: Rüyada kös ve davul çalmak kötüye, görmek iyiye yorumlanir. Davul görmek iri yari ve ise yaramaz bir adama delalet eder. Cafer i Sadik a göre, kös ve davul çalmak; yalan ve uydurma söze delalet ettigi için hayirsizdir.

Rüyada kös (büyük davul) görmek, batil olan söz mekruh olan haber, yalan söz, açik ve kapali kabahat ile tabir olunur. Rüyada kös ve davul çalmak vadini yapmamaya; davul çalarak oynamak, büyük bir musibete isarettir. Kirmani'ye göre: Rüyada kös ve davul çalmak kötüye, görmek iyiye yorumlanir. Davul görmek iri yari ve ise yaramaz bir adama delalet eder. Cafer-i Sadik'a göre, kös ve davul çalmak; yalan ve uydurma söze delalet ettigi için hayirsizdir.