Rüyada Kur'an Okumak Görmek Rüya Yorumu Ne Demektir Rüya Tabirleri



Rüyada Kur'an veya ondan bir şey okuduğunu gören kimse, izzet ve yüceliğe erişir. Eğer günahkarsa Allah (C.C.) onun günahını af ve tövbesini kabul eder, fakirse zengin olur, borçlu ise, borcunu öder. Şahitlik yapacak ise, doğru şahitlik yapar. Veya yanında bulunan emaneti sahibine teslim eder.

Kur'an'ı güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir şöhrete erişir.

Harflerini tahrif ederek Kur'an okuduğunu gören kimse, Hak'tan döner ve andına hıyanet eder. Eğer okuduğunun ne olduğunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere şahitlik yapar veya bilmediği şeyi söyler.

Kur'an okurken insanların kendisini dinlediğini gören kimse, bir işe memur olur. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan sureleri okumak, hastanın ölümüne yorumlanır.

Uyanıkken iyi okuma bilmeyen bir kimse, rüyada kıyamet gününde amel defterini okuduğunu görse, o kimsenin bundan sonra zenginleşeceğine, bütün ihtiyaçlarına kavuşacağına ve korktuğundan emin olacağına yorumlanır. Okuduğu şer ise, üzüntü, keder ve onlarla şöhret bulmaya, borç ve diyet gibi şeylere giriftar olmaya yorumlanır.

Bir sayfa veya herhangi bir kitap okuduğunu gören kimse, bir mirasa erişir. Sayfayı ters tarafından okuduğunu gören kimsenin üzerinde borç birikir. Kitap okuduğunu gören kimse, bir mirasa kavuşur. Eğer usta bir okuyucu ise, yüksek bir rütbeye erişir. Amel defterini okuduğunu gören kimse, günahlarından teybe eder.



Seyyid Süleyman: Hangi Ayet olduğunu bilmeksizin Kur'an'dan bir parça okuduğunu gören şifa bulur üzüntüden kurtulur. Bir kavle göre Kur'an okumak; doğruyu söylemektir.
Ibn-i Sirin diyor ki: Kur'an okuyan, layıksa alim veya hakim olur. Rahmet Ayeti okumak; hayırdır. Azap Ayeti okumak, Allah tarafından korkutulmak, ikaz edilmektir. Kur'an okuduğunu ve tamamladığını gören imanla göçer, akıbeti hayırlı olur. Kur'an'ın yarısını okuyan, ömrünün yarısını geçirmiştir.
Hafız olmadığı halde, rüyasında hafız olduğunu gören; büyük hayra nail olur. Okunan Kur'an-ı dinlediğini gören, O'nun emirlerine uyar.
Cabir'ül Mağribi şöyle diyor; Kur'an-ı hatmeylediğini gören, arzusuna erişir. Kur'an-ı doğru olarak okuduğunu görenin, malı artar. Güzel sesle okumak, büyük makam ve derecedir.
Münasip olmayan bir yerde Kur'an okuduğunu yahut okunduğunu gören kimsenin dininde halel vardır. Rüya sahibinin tevbe etmesi ve icap eder.

Rüyada kuran okuduğunuzu görmek, Allah'ın izni ile günahlarınızın af olacağına yorumlanır.

Rüyada Kuranı Kerim okuduğunuzu görmek, şerefli ve erdemli biri olacağınıza yapmış olduğunuz hataları fark edip yanlıştan uzaklaşacağınıza tövbe edip, Allah’ın affına sığınacağınıza işarettir. Rüyada Kuran okuduğunuzu ya da okunduğunu duyduğunuzu görmek, yoksul bir kimse için varlığa, hasta için şifaya, borçlu için borcunu ödemeye, şahit ise gerçekleri söyleyeceğine yorumlanır. Kuranı, harflerini yanlış veya hatalı okuduğunuzu görmek, doğrudan sapacağınıza, yanlış yolda ilerleyeceğinize delildir.

Rüyasinda Kur an Kerim den bir sure okudugunu, fakat hangi süreyi okudugunu bilmeyen rüya sahibi, eger hasta ise iyilesir, Üzgün ise üzüntüsü geçer, kisitli ise hür olur. Rüyada Kur an okumak hak ve dogru söylemektir. Ibn i Sirin e göre, rüyasinda Kur an okudugunu gören, büyük bir mevkie çikar. Bir ayet okudugunu görerek, o ayetin delalet ettigi meal i serifi bilen kimse. Allah in (CC) hayrina ve sevabina nail olur. Azabi isaret eden bir ayeti okumak, yine Cenab i Hakk tarafindan okuyanin uyarildigina delildir. Hafiz olmadigi halde, bir hafiz gibi ezbere Kur an okudugunu gören, pek çok hayir ve hasenata nail olur. Kur an okundugunu ve kendisinin de dinledigini gören Kur an in emirlerine uymus olur. Cabir ül Magribi ye göre; Kur an i hatmettigini görmek, bir ilahi lütuftur ki, sevabi büyüktür. Bu kisi dünyadaki bütün isteklerine ulasir. Kur an i dogru okumak, mal ve mülkün artmasina yol açar. Güzel sesle okumak affi ilahiye mazhar olacagina ve ahirette ulu bir dereceye ulasacagina delalet eder. Kur an okunmasi caiz olmayan bir yerde Kur an okudugunu veya okunan Kur an i dinledigini gören kimsenin dininde noksanlik vardir. Tövbe etmesi ve inancini tazelemesi lazimdir.

Rüyasinda Kur'an Kerim'den bir sure okudugunu, fakat hangi süreyi okudugunu bilmeyen rüya sahibi, eger hasta ise iyilesir, Üzgün ise üzüntüsü geçer, kisitli ise hür olur. Rüyada Kur'an okumak hak ve dogru söylemektir. Ibn-i Sirin'e göre, rüyasinda Kur'an okudugunu gören, büyük bir mevkie çikar. Bir ayet okudugunu görerek, o ayetin delalet ettigi meal-i serifi bilen kimse. Allah'in (CC) hayrina ve sevabina nail olur. Azabi isaret eden bir ayeti okumak, yine Cenab-i Hakk tarafindan okuyanin uyarildigina delildir. Hafiz olmadigi halde, bir hafiz gibi ezbere Kur'an okudugunu gören, pek çok hayir ve hasenata nail olur. Kur'an okundugunu ve kendisinin de dinledigini gören Kur'an'in emirlerine uymus olur. Cabir'ül-Magribi'ye göre; Kur'an'i hatmettigini görmek, bir ilahi lütuftur ki, sevabi büyüktür. Bu kisi dünyadaki bütün isteklerine ulasir. Kur'an'i dogru okumak, mal ve mülkün artmasina yol açar. Güzel sesle okumak affi ilahiye mazhar olacagina ve ahirette ulu bir dereceye ulasacagina delalet eder. Kur'an okunmasi caiz olmayan bir yerde Kur'an okudugunu veya okunan Kur'an'i dinledigini gören kimsenin dininde noksanlik vardir. Tövbe etmesi ve inancini tazelemesi lazimdir.